10 + 1 pozitív következménye a Májtisztító Kúrának

A májtisztító kúra előnyeinek se szeri, se száma, igazából csak pozitív hatásokkal rendelkezik szervezetünkre nézve.  Aki végigcsinál valamilyen hatékony májtisztító kúrát, az valóban úgy érezheti magát utána, mintha újjászületett volna. Ez bizonyos értelemben igaz is, mivel májsejtjei regenerálódtak, minek következtében szervezete számos funkciója sokkalta hatékonyabban képes már működni. 

A májtisztítás kiemelkedő előnyei, pozitív következményei

Következzenek most a legfontosabb előnyei a máj méregtelenítésének, melyeket bizonyára Ön is tapasztalni fog, ha végigcsinál egy májtisztító kúrát:

1.) Emésztés hatékonyságának növekedése

Mivel májunk különösen fontos szerepet tölt be emésztésünkben, így ha csak lecsökkent teljesítménnyel üzemel, akkor emésztésünk sem lehet kielégítő. Ennek megfelelően, ha javítjuk májunk állapotát, működését, akkor azt vesszük észre, hogy ezzel egy időben emésztésünk hatásfoka is emelkedni kezd, és csökkennek vagy eltűnnek a korábbi emésztési problémáink. 

2.) Puffadás megszűnésegyomormukodes-emesztes

A puffadás szintén az emésztéshez kapcsolható rendellenesség, ami roppant módon meg tudja keseríteni bárki életét. Hiszen igen kellemetlen érzés, mikor kis mennyiségű étel elfogyasztása után is elkezd túl szűkké válni a nadrágunk, és szinte lepattannak róla a gombok, ha nem enyhítünk szorításán.

Azonban ha méregtelenítjük májunkat, akkor ezzel hozzásegítjük, hogy valóban el tudja látni létfontosságú feladatait, így az emésztésben is újra maximálisan részt tud venni. Ezzel pedig megszűnik a puffadás is, mivel májunk már nincs túlterhelve, így az ételek elfogyasztása után azonnal képes emésztő és méregtelenítő feladatait ellátni.

3.) Migrén, rendszeres fejfájás megszűnése

Sokan már napi rendszerességgel, mintegy rutinként nyúlnak a fájdalomcsillapítók felé, amint elkezdődik náluk a szokásos fejfájás, migrén. A problémát azonban ezzel semmiképpen sem oldják meg, sőt, a gyógyszerek mellékhatásokat okozhatnak, ráadásul csak tovább terhelik a már egyébként is kimerült májat.

A legtöbbeknek eszükbe sem jut hogy fejfájásaik mögött a túlzottan megterhelt és legyengült májat fedezzék fel, pedig nagyon sok esetben ez a probléma forrása, mivel ha májunk nem képes megfelelően hatástalanítani a méreganyagokat, akkor ezek tovább mérgezik szervezetünket, és például makacs, visszatérő fejfájásokat, migrént okoznak.

Ezekből következik, hogy ha megtisztítjuk májunkat, akkor az képes lesz kiszűrni a méreganyagokat, így azok nem okozhatnak további káros hatásokat szervezetünkben, tehát fejfájást, migrént sem képesek tovább előidézni.

4.) Felesleges kilóktól való megszabadulás

Aki túlsúllyal küzd, az általában bármit megtenne, hogy sikerüljön lefogynia, így egyik diétából a másikba kezdhet bele, az eredmények azonban valahogy csak elmaradnak. Ugyanis hiába koplal valaki, ha a szervezete egyensúlya teljesen fel van borulva, és tele van méreganyagokkal, mert így szinte esélytelen, hogy hatékony és tartós fogyást érjen el.

Viszont ha megfelelő mértékben megtisztítjuk elsőszámú méregtelenítő szervünket, vagyis májunkat, akkor ezzel egész szervezetünk működésének egyensúlyát visszaállíthatjuk. Ezek után pedig szervezetünk már képes lesz a megtisztított zsírsejteket felszámolni, vagyis a fogyás szinte magától fog végbe menni. Ez törvényszerűség, csupán a folyamat intenzitása és megindulási ideje változó, attól függően, hogy mennyi méreganyag található az adott szervezetben.

 5.) Magas vérnyomás kezelése

Ha valakinek magas a vérnyomása az orvosok szinte azonnal gyógyszereket írnak fel, hogy így csökkentsék azt. Ez azonban csak tüneti vernyomas-mereskezelést jelenthet, de nem oldja meg a problémát, nem orvosolja a betegséget.

A magas vérnyomás mögött a sejtek közötti állomány salakanyagokkal való telítettsége áll, mivel ennek következtében a vér csak jóval nagyobb nyomás mellet képes haladni szervezetünkben. A máj méregtelenítésével
salaktalanítjuk a sejt közötti állományt
is, így már akadálytalanul lesz képes haladni útján. Ezáltal pedig fokozatosan visszaállhat vérnyomásunk helyes értéke is. Így valódi gyógyulás következik be, tehát gyógyszereinket is csökkenthetjük, majd akár teljesen el is hagyhatjuk, amennyiben vérnyomásértékeink normalizálódnak.

6.) Cukorbetegség kezelése

A diabétesz a hasnyálmirigy nem megfelelő működése kapcsán alakul ki, de az elégtelen emésztés is hozzájárul, mivel a tökéletlen emésztés miatt nem tud termelődni az a speciális anyag, amiből a béta sejt inzulint képes előállítani. Ha pedig nem elegendő az inzulin mennyisége, akkor kívülről kel pótolnunk.

Ha méregtelenítjük májunkat, akkor egyben optimalizáljuk epénk és hasnyálmirigyünk működését is, melynek hatására a diabétesz is gyógyulásnak indulhat. Így megszűnhet az inzulin beadásának szükségessége is, valamint megelőzhetünk számtalan igen súlyos cukorbetegséghez kapcsolható szövődményt is, mint például a vakságot, agyvérzést, agyi érelmeszesedést, érszűkületet, lábszárfekélyt vagy a végtag amputációját is.

7.) Depresszió felszámolása

A depresszió rengeteg embert érint hazánkban is, szinte már megszokott, az élethez tartozó dologként gondolunk rá, holott ennek nem kellene így lennie. Ugyanis a depressziónak is szervi okai vannak, konkrétan egy enzimcsoport áll a hátterében, ami az idegek táplálásáért felel.

Azonban amennyiben nem megfelelő az emésztés, akkor a hasnyálmirigy nem lesz képes előállítani ezt az enzimcsoportot, ami miatt az idegek hiányt szenvednek, s ez depressziós állapot kialakulásához vezet.

A megoldás tehát ez esetben is kézenfekvő, helyre kell tennünk emésztésünket a máj megtisztítása által, így a depressziónak is múlnia kell.

8.) Bőrproblémák megoldása

Rengeteg bőrrel kapcsolatos probléma mögött állhat a máj csökkent teljesítőképessége, méreganyagokkal való telítettsége. Ugyanis ha májunk nem képakne-pattanases a bekerülő toxinokat hatástalanítani, akkor kénytelen ezt a feladatot bőrünk átvenni, és így bőrünkön keresztül választódnak ki a méreganyagok. Ennek pedig aknék, pikkelysömör, ekcéma és egyéb nem túl esztétikus képződmények lehetnek a következményei.

Ezeket pedig jórészt hiába kenjük bármivel is, hiszen a probléma gyökerére ezek nem hatnak, így kielégítő eredményeket sem hozhatnak. Tehát ha valóban orvosolni szeretnénk bőrproblémáinkat, akkor okvetlenül májunkat célszerű megtisztítanunk, méregtelenítenünk. Ezzel elejét vehetjük a további bőrön jelentkező elváltozásoknak.

9.) Ízületi panaszok csökkentése

Mint megannyi egészségügyi probléma mögött, így a különféle mozgásszervi panaszok hátterében is a túl sok felhalmozódott méreganyag állhat. Ugyanis ezek az ízületek között, és a porcok felületén is lerakódhatnak, s ott gyulladást, fájdalmat hozhatnak létre. Ez pedig rettenetesen be tudja szűkíteni mozgásunk szabadságát.

Ebben az esetben sem jelentenek megoldást a különböző krémek, fájdalomcsillapítók, gyulladásgátlók, hiszen ezek csak tűzoltószerként funkcionálhatnak, de a probléma gyökeréig egyik sem hatol. Azonban ha megtisztítjuk májunkat – s ezáltal teljes szervezetünket is -, akkor ezzel felszabadíthatjuk ízületeinket és porcainkat a lerakódott salakanyagoktól, minek következtében visszakapjuk mozgásunk korlátok nélküli szabadságát.

10.) Javuló közérzet

Manapság nagyon sokan levertek, fáradtak és valahogy nehéznek érzik magukat. Ez persze nem is csoda, hiszen szervezetünknek elképesztő mennyiségű méreganyaggal kell megbirkóznia nap mint nap. S mivel ez egyre kevésbé sikerül neki, így egyre több és több toxikus anyag mérgez bennünket.

Tehát nem is csoda, hogy szervezetünk szinte besokall, ami egyre romló közérzettel  és egészséggel jár együtt. Természetesen májunk méregtelenítése ebben az esetben is enyhülést hoz, hiszen szervezetünkben egyre kevesebb mérgező anyag, és egyre több vitalitás lesz. Így pedig napról napra jobban érezzük magunkat mind testileg, mind pedig lelkileg.

+1.) Külső és belső megfiatalodáscsalad-boldogsag-orom-egeszseg-05

Májsejtjeink regenerálódása által testünk minden egyes sejtje újult energiával töltődhet fel, s mi magunk pedig jelentősen megfiatalodhatunk külsőleg és belsőleg is egyaránt.

Hiszen ahogy májunk a méregtelenítés által visszanyeri erejét, és el tudja látni megannyi létfontosságú feladatát, úgy belső szerveink is egyre jobb hatásfokkal működhetnek, valamint mindezek hatására külsőnk is szinte szó szerint kisimul, és bőrünk visszanyeri rugalmasságát és feszességét.