Májtisztítás a Máriatövis mag-őrlemény rendszeres fogyasztásával

Májunk számtalan káros környezeti hatásnak van kitéve, amik folyamatosan rombolják egészségét. Így nem csoda, hogy előbb utóbb lerakódnak benne a toxikus anyagok, és már csak csökkent hatékonysággal képes működni. Ennek pedig számos negatív egészségügyi következménye lehet, ezért szükséges, hogy mielőbb megtisztítsuk májunkat az ott felhalmozódott méreganyagoktól.

Szabadítsa meg máját a mérgektől Máriatövis őrleménnyelkep_03

A máriatövis a természet legkiválóbb májtisztító gyógynövénye, melynek kiemelkedő hatóanyaga a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású szilimarin. E hatóanyag a flavonoidok csoportjába sorolható, és rendkívül eredményesen újítja meg a májsejteket, s ezzel javítja a májfunkciók működését.

A szilimarin kivételesen hatékonyan képes helyreállítani a károsodott májsejteket, melyet alkohol vagy egyéb toxikus anyagok okozhatnak. Ezen felül pedig jelentősen serkenti a fehérjeszintézist, amit akár 25-30 százalékkal is képes fokozni.

Mindemellett a szilimarin meg tudja akadályozni, hogy egyes toxinok behatoljanak a májba, amit úgy ér el, hogy megváltoztatja a májsejtek külső rétegét.

A szilimarin egy roppant erőteljes antioxidáns, ezért semlegesíteni tudja a káros szabadgyököket, s emellett képes lehet bizonyos súlyos gyulladások kezelésére is, mint amilyen a fekély vagy a colitis.

Érdekesség, hogy a szilimarin ösztrogénszerű hatással is rendelkezik, így a szoptatás alatt hozzájárul a tejelválasztás folyamatához.

A máriatövis másik igen hatékony összetevője a szilibilin, mely szintén nélkülözhetetlen a máj és a vese egészségének megőrzéséhez.

Májunk kimerülésének és méreganyagokkal való telítettségének jelei lehetnek a legyengült immunrendszer, a rendszeres fáradékonyság, az emésztési-és gyomorproblémák kialakulása, a magas koleszterin-és trigliceridszint, a  bőr és a köröm gyengesége, valamint a túlsúlytól való megszabadulás eredménytelensége.

A máriatövis ezekben az esetekben kiválóan alkalmas a májsejtek regenerálására, erősítésére és védelmére. Így ha meg szeretnénk szabadulni ezektől a kellemetlenségektől, akkor a máriatövissel végzett májtisztító kúra kitűnő választás, hiszen általa természetes módon szabadíthatjuk fel májunkat a mérgező anyagok rabságából.

Milyen hatásokat képes előidézni a Máriatövis?

A máriatövis májunk elsőszámú támogatója, hiszen kiemelkedő eredményességgel képes regenerálni a májsejteket, kitisztítani a benne található toxikus anyagokat, valamint jelentősen hozzájárul az új májsejtek keletkezéséhez és növekedéséhez is.

Akiknek bármilyen problémájuk akadt a májukkal, azoknak mindenképpen célszerű lehet májtisztító kúrát tartania a máriatövissel, mert jelentősen enyhítheti a panaszokat. Ha legalább 1-2 hónapon keresztül fogyasztjuk a máriatövis őrleményt, akkor ezzel megtámogatjuk májunkat, és lehetővé tesszük számára, hogy újra ereje teljében legyen képes ellátni létfontosságú feladatait.

A máriatövis a máj méregtelenítése által az alábbi hatásokat képes elérni szervezetünkben:

  • Epekő megakadályozása

A máriatövisben található szilimarin fokozza az epe oldhatóságát, ezzel pedig támogatja a keringését is, ami által segíthet a már meglévő kövek oldásában, valamint megelőzheti az újabbak keletkezését. A máriatövis ezen kívül hatékonyan csökkenti az epe koleszterinszintjét is. Ez utóbbi szív-és érrendszerünk egészsége szempontjából is nagyon kedvező.

  • Fokozza a vastagbél működésének hatékonyságát

Ha májunk túlságosan le van terhelve, akkor annak negatív hatása van vastagbelünk működésére, ami számos problémát és betegséget okozhat. A máriatövis serkenti az epetermelést, ezzel lágyítja székletünket, valamint enyhe hashajtó hatásával stimulálja a bélmozgást is.

  • Túlsúly leadásának támogatása

Májunk nélkülözhetetlen szerepet játszik a szírsejtek felszámolásában, mivel elengedhetetlen a vér megtisztításához, valamint a zsír metabolizálásához is. Ebből következik, hogy ha kielégítően működik májunk, akkor a zsír nagyobb ütemben képes metabolizálódni, vagyis jóval egyszerűbben olvadnak le a zsírpárnák, és megelőzhető azok visszakúszása is.

  • Megújítja bőrünk egészségét és szépségét

Mivel a legtöbb bőrprobléma forrása a májunk elégtelen működéséből fakadó túlzott toxicitás, ezért nem meglepő, hogy a máriatövis a bőr rendellenességei ellen is roppant hatékonyan vethető be. Így akár kiválthatja és feleslegessé teheti a gyakorta alkalmazott gyógyszereket, melyek csak tüneti kezelésre képesek, ráadásul megannyi káros mellékhatással is terhelik szervezetünket.

A  máriatövissel végzett májtisztító kúra megszabadíthat minket az igen kellemetlen tünetekkel járó pikkelysömörtől is, amit leginkább a benne található szilimarin nevű vegyületnek köszönhet, mivel ez megnöveli a máj glutation termelését, mely egy igen fontos méregtelenítő fehérje.  

De például az akne vagy az ekcéma ellen is rendkívül eredményesen léphet fel a máriatövis, mivel e bőrbetegségek fő kiváltója a máj túlzott mennyiségű méreganyagok miatti elégtelen működése. 

A máriatövis nem csupán eltávolítja a vérből a mérgező anyagokat, hanem gyulladáscsökkentő hatóanyagai által enyhíti az irritációt és a bőrpírt, így nagy segítséget jelent a meglévő pattanások elmulasztásában, valamint az újabb kiütések megelőzésében is.

Mindemellett a máriatövis rendkívül hatékonyan képes hidratálni és puhítani bőrünket, ezért  felüdülést jelenthet a száraz és berepedezett bőr számára, melyet bársonyosan puhává és ragyogóvá varázsol. 

  • További súlyos betegségek megelőzése

A máriatövis hatásainak tudományos vizsgálata napjainkban is tart, és roppant biztatóak néhány igen súlyos betegség kezelésével kapcsolatosan is, mint például a cukorbetegség vagy éppen a daganatos megbetegedések.